donderdag 2 april 2015

GRIEKSE TRAITERIE DE OLIJFBOOM

Eten afhalen is een van mijn vele eetgerelateerde hobby's. Of nou ja, het daadwerkelijk opeten van het afgehaalde eten natuurlijk. Dolblij ben ik dus dat traiterie De Olijfboom heerlijke Griekse specialiteiten aanbiedt voor een betaalbaar prijsje. Tijdens het MultiCulinair festival vorig jaar heb ik drie kwartier in de rij gestaan voor een pita gyros en dat was het toen gelukkig meer dan waard. Woensdagmiddag fietste ik vanuit mijn werk langs om eens te kijken of het eten net zo goed was als in mijn herinnering. Van buiten ziet de traiterie er in ieder geval gezellig uit, het witte tafeltje met felblauwe stoelen brengt je gelijk in Griekse sferen.

Eenmaal binnen word ik direct geholpen door een vrolijke dame, die me op verzoek rustig rond laat kijken. Er is zoveel lekkers, dat wordt moeilijk kiezen! Van rijst- en bonengerechten tot traditionele spinazie-fetapasteitjes, van gevulde aubergines tot gestoofd kalfsvlees. Zowel voor vega als vlees kun je hier prima terecht. Ik kom er zelf niet helemaal uit, maar gelukkig krijg ik advies van de dame achter de toonbank. Zo heb ik een mooie maaltijd kunnen samenstellen.

Dit is het geworden: een Griekse salade, twee pasteitjes, gevulde aubergine en een gehaktbal in tomatensaus. Ik was vooral weg van de aubergine, die was heerlijk mals met lekker veel kaas (I love cheese) en de gehaktbal had ik in twee happen op, dat zegt genoeg denk ik. Ook viel me op dat de olijven in de salade enorm veel smaak hadden, daar ga ik binnenkort weer een bakje van halen. De bladerdeeghapjes waren ook erg lekker, eigenlijk was alles gewoon goed! En dat voor 12 euro, dus mijn portemonnee had er niet teveel onder te lijden.

De gerechten samen waren meer dan genoeg voor één persoon, ik kreeg het dan ook niet helemaal op. Gelukkig ben ik dol op restjes als lunch en ik zit as we speak de salade op te eten. Heeft er nog iemand tips voor goede afhaaltentjes in Groningen? Sharing is caring!

WAT Griekse Traiterie De Olijfboom
WAAR Steentilstraat 28 Groningen
WANNEER Di t/m za 12.00-21.00 zo 15.00-20.00 ma gesloten

3 opmerkingen:

  1. Oh damn, dat ziet er echt lekker uit!!! Ik wil daar nog zo graag een x eten (afhalen)... mmm, op de foto denk ik ook reuzenbonen te zien. Die zijn zo yum :) Groetjes van de Not so stuffy-dames!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, het zijn bonen! Zou het echt aanraden voor een lekker avondje uit eten of thuis op de bank ;) smaakt beiden net zo goed denk ik, haha. Groetjes!

      Verwijderen
  2. Leuke foto's hoor met goede informatie! Bedankt hoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2014 Smakelijk Leven