zondag 15 maart 2015

SWEET SRIRACHA CASHEWS

Mijn vriend en ik zijn dol op pittige sauzen. Tabasco, habanero, jalapeño, chipotle saus. The hotter, the better! Sinds kort hebben we een nieuwe favoriet, namelijk: Sriracha. Een pittige Thaise chilisaus gemaakt van onder andere chilipepers, knoflook en azijn. Je kunt het overal in verwerken, wij gebruiken het vaak in sausjes en door hamburgers en tosti's. Maar wat toch wel de grootste aanrader is, zijn deze Sweet Sriracha Cashews! 




BENODIGDHEDEN
200 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
Zeezout
1 el honing
1 el Sriracha

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de honing en sriracha in een bakje. Doe de saus en de de cashewnoten in een middelgrote bak. Breng op smaak met zeezout en hussel goed, zodat alle cashews bedekt zijn. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de cashewnoten in één laag op de plaat. Bak de cashewnoten in het midden van de oven in ongeveer tien minuten goudbruin. Blijf er bij, zodat het niet te hard gaat. Laat goed afkoelen en bewaar in een afsluitbaar bakje. Als je ze niet gelijk opeet tenminste ;)

Handig om te weten: je kunt de pittigheid zelf bepalen, met een eetlepel saus worden ze mild pittig. 

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Copyright © 2014 Smakelijk Leven