vrijdag 13 maart 2015

UIT IN GRONINGEN: LAST MINUTES


Naar de bioscoop, het theater of een concert, met 50 procent korting? Dat klinkt als muziek in mijn oren! Iedere week vanaf vrijdag 12.00 uur kun je bij VVV Groningen tickets kopen voor verschillende weekendvoorstellingen bij het Groninger Forum, de Oosterpoort, het Grand Theatre en meer. Kijk snel verder om te zien wat het aanbod van deze week is!


WAT Helse Tijden: The Pursuit of Happiness met Tommy Wieringa e.a.
WAAR Stadsschouwburg
WANNEER 13 maart 19.30 uur
HOEVEEL Last-minuteprijs: €9,50

De zoektocht naar geluk is een terugkerend thema in de literatuur. Mensen migreren, gaan op zoek naar het beloofde land, naar waar het gras wellicht groener is. Grootheden uit de hedendaagse literatuur, die over het thema hebben geschreven, spitten het onderwerp verder uit. Libris Literatuur Prijswinnaar Tommy Wieringa beschrijft in ‘Dit zijn de namen’ de lotgevallen van een groep vluchtelingen. Ilja Leonard Pfeijffer ontmoet in zijn roman ‘La Superba’ Afrikaanse migranten. (Bron)


WAT Still Alice
WAAR Groninger Forum
WANNEER 13 en 14 maart om 19.15 uur
HOEVEEL Last-minuteprijs: €5

Alice Howland (Julianne Moore), gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. Winnaar Oscar Beste Actrice. (Bron)


WAT Chappie
WAAR Pathé
WANNEER 13 maart om 21:40 uur en 14 maart om 21:15 uur
HOEVEEL Last-minuteprijs: €5

In Chappie, de nieuwe futuristische actiefilm van de regisseur van District 9 en Elysium, wordt misdaad met behulp van robots bestreden door een brute politiemacht. (Bron)


WAT Mr. Polska
WAAR De Oosterpoort
WANNEER 13 maart om 20.00 uur
HOEVEEL Last-minuteprijs: €7,50

Mr. Polska is al enkele jaren een van de populairste rappers van het land. Hij scoorde grote hits met nummers als ‘Allermooiste Feestje’, ‘Krokobil’ en ‘Hausa Wausa’ en heeft samen met producer Boaz v/d Beats en het label Nouveau Riche een nieuwe, eclectische en rauwe sound geïntroduceerd in Nederland. (Bron)


WAT Memphis Maniacs
WAAR De Oosterpoort
WANNEER 14 maart om 20.30 uur
HOEVEEL Last-minuteprijs: €9,50

De Memphis Maniacs zorgen met ingenieus muzikaal knip- en plakwerk voor explosieve (s)mash-ups van hits uit zeer uiteenlopende genres. Muzikale grenzen worden volledig om zeep geholpen en dankzij de mix van herkenning en verrassing ontploft de dansvloer telkens weer. (Bron)

De last-minute kaarten zijn alleen te koop aan de kassa van het Groningse VVV-kantoor (aan de Grote Markt). Lijkt me leuk om voor een zacht prijsje nieuwe dingen te ontdekken, ik ga zeker een last-minute scoren binnenkort! Fijn weekend en tot snel. x

2 opmerkingen:

  1. Ik vind die last minute kortingen ook altijd zo fijn! Still Alice staat nog op mijn to watch lijstje, maar oef, hij lijkt me zo zielig. :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet er wel voor in de stemming zijn denk ik inderdaad, ben benieuwd of het net zo'n tranentrekker is als bv. My Sisters Keeper. Dat was echt drama in de bioscoop, allemaal snikkende mensen.. :')

      Verwijderen

Copyright © 2014 Smakelijk Leven