zondag 13 oktober 2013

Smakelijk eten: snelle Thaise curry

Een van mijn favoriete kookblogs is Yellow lemon tree van Maura. Ze maakt bijzondere, ongewone gerechten en haar fotografie is echt stunning. Zo zorgt Maura er iedere keer weer voor dat ik haar plaatjes van een gerechten thuis wil maken. Een paar maanden geleden maakte ik een snelle Thaise curry van haar blog en die spookt nog steeds rond in mijn hoofd. Zo. lekker. Je kunt het makkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten of te vervangen en het recept is simpel, maar de smaakcombinaties zullen je tafelgenoten zeker wegblazen. Hoe maak je dat gerecht dan, zeg je? Nou, dat zal ik je vertellen! 


INGREDIËNTEN (4 pers):
20 ml plantaardige olie
600 gr biologische kippendijen, in stukjes
1 aubergine, in stukken
1 ui, grof gehakt
1 knoflookteen, geperst
1 chilipeper in ringetjes (zonder zaadjes als je  niet van heel pittig houdt)
1 cm verse gember, geraspt
1 el garam masala kruiden (bij AH te koop of bij de toko)
2 tl gemalen kurkuma
400 ml kokosmelk
2 el mango chutney
2 el tomatenketchup
3 el sojasaus
1 limoen
1 bosje verse koriander, grof gehakt

Verhit de olie in een wok. Bak hierin de kip even rondom bruin aan. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord.

Doe zo nodig wat extra olie in de wok. Bak hierin de ui en voeg als deze bruin kleurt de knoflook, chilipeper en gember toe. Doe dan de aubergine erbij. Bak even een minuut mee. Voeg nu de garam masala en kurkuma toe en roer zodat alles goed onder zit.

Voeg nu de kokosmelk, kip en aubergine toe. Breng net tegen de kook aan en zet het vuur zacht zodat het zachtjes blijft sudderen. Voeg nu de mango chutney, ketchup en sojasaus toe. Laat alles 4 minuten zachtjes pruttelen totdat de kip en aubergine gaar zijn. Roer af en toe.

Knijp net voor serveren de limoen uit en doe de koriander erbij (houd wat apart voor de garnering).

Serveer met pandan rijst met daarover heen wat vissaus, oystersaus en ketjap. Schep de curry over de rijst en garneer met wat koriander. Bon appétit! 

Dank je wel Maura, voor dit heerlijke gerecht :-)

1 opmerking:

  1. Aaah wat leuk dat je hem zo lekker vindt! En wat een lieve complimenten. Ik vind hem zelf ook echt heel lekker. Van de zomer in Thailand heb ik weer totaal andere curry's gegeten en gemaakt tijdens de kookcursus, die zal ik binnenkort ook eens posten :)

    BeantwoordenVerwijderen

Copyright © 2014 Smakelijk Leven