vrijdag 12 september 2014

LET'S GO TO THE MOVIES


In een tijd waarin de meeste mensen streamen, downloaden en het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan het kijken van films en series, moeten bioscopen en filmtheaters steeds meer moeite doen om bezoekers binnen te halen. Om heel Nederland naar de film te krijgen zijn De Nationale Filmdagen in het leven geroepen. In die week kun je in alle bioscopen een kaartje kopen voor het luttele bedrag van vijf euro.

Als voormalig stagiaire van een filmtheater  kan ik deze Nationale Filmdagen natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Tijdens mijn stage was ik goed om de hoogte van het filmaanbod en zakte ik wekelijks weg in een zachte stoel om me een paar uur naar een andere wereld te laten meevoeren. Inmiddels ben ik weer bekeerd tot luie thuiskijker, maar daar komt volgende week verandering in. Om alvast in de stemming te komen heb ik trailers gekeken, plotten en recensies gelezen en hier is een lijstje met tips uitgerold. Welke films moet je gaan kijken volgende week? Dit zijn ze!


Magic in the moonlight

De setting van Woody Allens nieuwste film is Zuid-Frankrijk, tijdens de befaamde roaring twenties. Colin Firth speelt de rol van een illusionist die gespecialiseerd is in het ontmaskeren van charlatans en zijn opdracht is om te onderzoeken of een paragnoste (Emma Stone <3) de waarheid spreekt over haar vermeende krachten. Twee van mijn favoriete acteurs in een romantische komedie met als decor een tijdperk dat me doet wensen dat ik eerder was geboren. Dat kan bijna niet misgaan, toch? 


Nena

Als import-Groninger moet ik deze film natuurlijk wel noemen. Nena gaat over een zestienjarig meisje dat opgroeit in Oost-Groningen. Haar vader is terminaal ziek en na zijn zoveelste mislukte zelfmoordpoging komt de zorg voor hem grotendeels terecht op schouders van Nena. Het verhaal lijkt deprimerend, maar als je de trailer bekijkt valt het mee en is er zelfs ruimte voor humor. Abbey Hoes, de actrice die Nena speelt, is er eentje om in de gaten te houden.

Chef

Zei iemand feelgood movie? Chef gaat over een kok die nadat hij ontslagen wordt vanwege een schandaal besluit zijn droom na te jagen en zijn eigen foodtruck opent waarmee hij de Verenigde Staten doorkruist. Het lijkt mij een heerlijke film om bij weg te dromen, uiteraard met voldoende snacks bij de hand omdat je wel honger krijgt van al dat lekkers op het scherm. A Most Wanted Man

De laatste film van de onlangs overleden acteur Philip Seymour Hoffman is een thriller over een Tjetsjeense moslim die naar Hamburg vlucht en al snel het doelwit wordt van een klopjacht. Als je van spannende spionnenfilms houdt, dan is A Most Wanted Man dé film die je hartslag zal doen versnellen.

Ga jij nog wel eens naar de film? Welke van de vier spreekt je het meest aan? Liefs!

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2014 Smakelijk Leven