zaterdag 26 juli 2014

ZOMERFAVORIETEN #1


Nu de zomer al een tijdje gearriveerd is en we een aantal mooie dagen achter de rug hebben, begin ik langzaam mijn favoriete zomeractiviteiten weer te herontdekken. Weinig zal je verrassen en misschien heb je het meeste zelf al gedaan, maar wie weet kom je nog op nieuwe ideeën! Daarom nu de eerste editie, met wat ik graag lees, maak en zie deze zomer.

LEZEN: DARK PLACES
Boeken lezen: wie komt er nog aan toe. Toch roept het bij mij het ultieme vakantiegevoel op en vind ik weinig zo fijn als helemaal opgaan in een spannend boek. Daarom ben ik super blij dat ik weer een nieuwe auteur heb gevonden wiens thrillers mij compleet in de ban hebben! De Amerikaanse Gillian Flynn schrijft boeken met sterke vrouwen in de hoofdrol en dat niet alleen, ze zijn allemaal een beetje twisted. Zo ook Libby Day, maar wie neemt het haar kwalijk: haar moeder en twee zusjes zijn vermoord door haar oudere broer toen ze slechts zeven jaar oud was. Vijfentwintig jaar later komt Libby in aanraking met een groep die haar tegen betaling speurwerk wil laten uitvoeren over diezelfde moordzaak. Uit geldnood stemt ze in en zo raakt ze steeds dieper verstrikt in haar eigen verleden. Dark Places heeft mij van begin tot eind weten boeien en ik raad het boek dan ook van harte aan, zeker als je graag leest over de donkere kanten die in ieder mens schuilen.

MAKEN: IJS

Koop voor een euro bij de Hema ijsvormen en zorg voor je eigen DIY-customized-übergezonde-E-nummervrije ijsjes! Tot dusver heb ik twee soorten gemaakt en beiden waren erg geslaagd, if I do say so myself. De eerste versie was gebaseerd op dit Vegan Coconut & Cherry Icecream op Jamie Oliver's Foodtube. Super simpel: kokosmelk, banaan en kersen in de blender mikken en daarna in vormpjes gieten. Paar uurtjes in de diepvries en presto, je hebt zelfgemaakte overheerlijke ijsjes. Zie het oogverblindende (wink wink;)) resultaat hierboven! De tweede keer ging ik voor aardbeien met munt en een beetje poedersuiker. Weer een winner winner, chicken dinner kan ik je vertellen. Heb jij weleens zelf ijsjes gemaakt en zo ja, wat gebruik je als ingrediënten? Ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken...


ZIEN: THE FAULT IN OUR STARS

Als het een dagje regent, of als je de warmte even niet meer aankunt dan is een filmpje pakken een goed alternatief. Afgelopen vrijdag heb ik de boekverfilming gezien van The Fault In Our Stars door John Green, een tienerdrama waarvan ik het boek vorig jaar in Rome heb gelezen. Tijdens het lezen zat ik er zo in dat de nodige tranen zijn gevloeid. Het verhaal gaat over de bijzondere relatie tussen Hazel en Gus, twee tieners die elkaar ontmoeten bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Van de film vond ik de soundtrack erg mooi (pluspunt!) en de acteurs speelden overtuigend, maar ik miste wel het verrassingseffect dat een film op je heeft als je er blanco in gaat. Toch zou ik de film wel aanraden, al is het maar vanwege de beelden van het mooie Amsterdamse centrum die zorgen voor een feest van herkenning.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb al zolang geen boek meer gelezen, belachelijk gewoon... Maar ik heb serieuze plannen om luisterboeken te gaan luisteren, ook leuk en dan kan ik andere dingen doen tegelijkertijd. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, luisterboeken zijn fijn! Ik heb het eerste boek van Gilian Flynn (Gone Girl) via YouTube geluisterd haha, dat beviel heel goed. Ik geloof dat Audible wel een fijne service is, maar de boeken zijn dan wel Engelstalig.. hopelijk komt er snel een goed Nederlands alternatief.

      Verwijderen

Copyright © 2014 Smakelijk Leven