maandag 5 augustus 2013

Movienight: Frances Ha

Afbeelding via Forum Images
Zaterdagavond ben ik met een vriendin naar de film geweest bij het filmhuis in Groningen, Forum Images. De keuze viel op Frances Ha. De film is echt een aanrader, dus lees snel verder!

Frances is een 27-jarige danseres die samen met haar beste vriendin in  een klein appartementje in New York woont. Ze leeft een vrij simpel bestaan, maar lijkt hier content mee. Als haar vriendin besluit volwassen te worden en Frances alleen dreigt achter te blijven, lijkt het op alle fronten in haar leven opeens mis te gaan.

Een New Yorkse Bridget Jones, zo zou ik Frances willen omschrijven. Ze is socially awkward, niet vies van een sigaretje en een drankje en heeft niet al te veel geluk op het gebied van mannen. Zoals haar huisgenoot keer op keer zegt: “Frances, undateable”. Het mooie aan het personage van Frances is dat ze overkomt als iemand die je wellicht kent, of misschien herken je jezelf wel in haar. Een twijfelende twintiger die het liefst nog even vrij blijft van grote verantwoordelijkheden en toekomstplannen. Verwacht wel een flinke portie plaatsvervangende schaamte, aangezien Frances voor iedere gelegenheid wel een ongepaste opmerking klaar heeft.

De gehele film speelt zich af in zwart-wit. Eerst is het even wennen, aangezien het verhaal wel plaatsvindt in het moderne New York, maar het stoort niet en geeft de film een bepaalde soberheid dat als goede tegenhanger fungeert voor de verder dynamische beelden. Frances Ha is een zeer fijne komedie die je net genoeg prikkelt tot nadenken, waarbij ik na afloop met een goed gevoel en een lach op mijn gezicht de zaal verliet.

Bekijk de trailer hier.

Spreekt Frances Ha jullie aan? En hebben jullie nog filmtips voor een late zomeravond?

Liefs, Sahar

0 reacties:

Een reactie posten

Copyright © 2014 Smakelijk Leven