Smakelijk eten: Jamie's Sicilian stew
Ingrediënten (4 personen)
- olijfolie
- 2 grote aubergines, in grote stukken gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- zeezout (of gewoon keukenzout)
- gemalen zwarte peper naar smaak
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 kleine bos peterselie, steeltjes en blaadjes apart fijngesneden
- 2 eetlepels uitgelekte en gespoelde kappertjes
- 1 handje groene olijven zonder pit
- 2-3 eetlepels wittewijn azijn
- 5 grote, rijpe tomaten, in stukken gesneden
- 2 eetlepels geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
Pak een grote koekenpan, giet er wat olijfolie in en zet op het vuur. Voeg de aubergines en oregano toe, breng op smaak met wat zout. Zorg ervoor dat de stukken aubergine allemaal bedekt raken met olie. Bak op hoog vuur 4-5 minuten en schud de pan af en toe zodat het niet aanbakt.
Als de aubergines goudbruin beginnen te kleuren, voeg dan de ui, knoflook en de steeltjes van de peterselie toe. Bak nog een paar minuten. Als het geheel te droog wordt, voeg dan wat olijfolie toe.
Voeg de kappertjes, olijven en azijn toe. Als de azijn is verdampt, voeg dan de tomaten toe en laat op laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten.
Proef en voeg naar smaak zout, peper en azijn toe. Maak af met wat goede olijfolie, de overige peterselie en de geschaafde amandelen. Ik maakte er wat pasta bij en gebruikte de stoof als saus. Bon appétit!
Oorspronkelijke recept
Een cupcake als toetje, dat heb je wel verdiend toch?
Oeh superlekker! Dit moet ik ook een keer maken.
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog heb je trouwens, ik ga je volgen!
Ja het is echt een lekker gerecht! Ik had er ook nog courgette bij gedaan en met andere groentes kan het vast ook wel. Heb jouw blog ook eens bekeken & je hebt er een nieuwe volger bij ;-)
Verwijderen