woensdag 21 augustus 2013

Smakelijk eten: Thaise curry met portobello's

Daar is het dan eindelijk, een recept! Het is er wel een van de Allerhande, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Er stond namelijk anderhalf uur wachttijd bij en wees eens eerlijk, daar heeft toch niemand zin in?



Recept via Allerhande

INGREDIËNTEN (2 PERS):
2 grote portobello champignons, in reepjes gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1/2 zakje rode currypasta (a 70g)
2 el sesamolie
2 el olie (kokos/olijf/zonnebloem)
1/2 ui gesnipperd
200 g pandanrijst
1/2 pakje kokosmelk (a 200ml)
1 schaal peultjes (a 200g) schoongemaakt
1/2 bakje taugé (a 125g)

Roer de knoflook en de currypasta door de sesamolie en meng door de champignons. Verhit de olie en bak de champignons en de ui kort aan. Schenk de kokosmelk bij het vlees en voeg de peultjes toe. Schep om en laat nog 5 min. koken. Voeg de taugé toe en serveer met de rijst.

Variatietip ten opzichte van het oorspronkelijke recept:

Gebruik portobello's (paddenstoelensoort) in plaats rib-runderlappen en laat het stoven in bouillon weg. Net zo lekker, gezond en het staat in een half uur op tafel. Smakelijk eten!

1 opmerking:

Copyright © 2014 Smakelijk Leven